Product Detail

• zasilanie: wydajny zasilacz 250W 230/24V 10,4A
  • drut: 0,7 mm

Dwa druty tnące GRATIS.

HC-60 radzi sobie wyśmienicie z cięciem całego bloku styropianu bez potrzeby rozdzielania poszczególnych płyt styropianowych. Przeznaczona głównie do szybkiego cięcia wielu powtarzalnych elementów. Dzięki zastosowaniu transformatora o mocy 250W maszyna znakomicie sprawdza się również przy cięciu STYRODURU.

SKU: 1415 Kategoria:

HOT-CUT gilotyna maszyna do cięcia styropianu

Hot-Cut 60

Dedykowana specjalnie tam gdzie potrzebujesz zoptymalizować proces, poprzez szybkość i powtarzalność cięcia. Gilotyna do styropianu HC-60 radzi sobie wyśmienicie z cięciem całego bloku styropianu bez potrzeby rozdzielania poszczególnych płyt styropianowych. Szerokość cięcia 113 cm, wysokość cięcia 60 cm.

Cechy maszyny:

• duża precyzja cięcia
  • w pełni metalowa, bardzo wytrzymała konstrukcja
  • rozbudowane możliwości regulacji parametrów cięcia
  • szeroka gama akcesoriów
  • prosty montaż / demontaż urządzenia i akcesoriów
  • zminimalizowanie ilości odpadów powstających przy cięciu (w tym drobnych, trudnych do zebrania kuleczek styropianowych powstających w trakcie cięcia tradycyjnego nożem czy piłą)
  • ograniczenie kosztów sprzątania
  • ograniczenie występowania mostków termicznych
  • mniejsze zużycie styropianu
  • proste w obsłudze urządzenie

Głównym przeznaczeniem urządzenia jest wykonywanie cięcia styropianu w kilku dowolnych płaszczyznach.

Największą zaletą naszej maszyny jest czyste formatowanie styropianu, podczas którego nie występuje odpad w postaci styropianowych kulek, tak trudnych do posprzątania.

Dzięki zastosowaniu aluminiowego odboju zamocowanego pod kątem 90 stopni do linii cięcia, a także obustronnemu naciągowi druta tnącego za pomocą dwóch sprężyn, uzyskane cięcie charakteryzuje się niezwykłą precyzją i dokładnością.

Urządzenie uruchamiane jest za pomocą włącznika wyposażonego w diodę. Zapalona dioda informuje użytkownika o tym, że maszyna została uruchomiona. Całość zasilana jest z gniazda sieciowego, do którego urządzenie jest podłączane długim (190 cm) przewodem, dzięki czemu maszyna jest bardziej mobilna.

Dodatkowym jej atutem jest zamontowany bezpiecznik termobimetaliczny, którego celem jest niwelowanie zagrożenia porażenia prądem osoby obsługującej maszynę, a także ochrona urządzenia przed przegrzaniem.

Maszyna została wyposażona w cztery nóżki wysokości 30 mm, co umożliwia stabilne ustawienie urządzenia na praktycznie każdym podłożu. Do każdej zakupionej maszyny dostają Państwo w komplecie dodatkowo 2 druty tnące. Chromonikielina bezżelazowa, nichrom: Ni 80%, Cr 20%

Każda maszyna wysyłana jest profesjonalnie zapakowana w specjalnie wyprodukowane kartonowe opakowanie, idealnie dopasowane do jej wymiarów. Uwaga: tej maszyny nie wysyłamy poza granicę Polski.

Maszyna charakteryzuje się następującymi parametrami przestrzeni roboczej:

• maksymalna długość cięcia: 113 cm
  • maksymalna grubość cięcia: 60 cm