Product Detail

• klasa izolacji: II
  • stopień szczelności (bryzgoszczelny): IP 44
  • temperatura pracy drutu tnącego: 400°C
  • zastosowanie: do styropianu i styroduru

SKU: 0011 Kategoria:

HC Fast po prostu najszybsze. Cięcia lub cieniowania płyt następują błyskawicznie. Seria tych gilotyn jest dwu, trzykrotnie szybsza od standardowych przecinarek dostępnych na rynku.

Maszyna do cięcia styropianu HC113 Fast to model o tych samych wymiarach co klasyczny model HC113 zachowujący stosunkowo niewielkie wymiary ale jednocześnie umożliwia cięcie płyt styropianowych po przekątnej z duża szybkością. Ta rodzina to zdecydowanie jedna z najczęściej wybieranych przecinarek na rynku. Zapewnia szerokie możliwości zastosowań, jednocześnie będąc nadal ekonomicznym rozwiązaniem. To bardzo uniwersalne urządzenie którym wykonasz cięcia z długości, grubości (cieniowanie), kliny, kąty (do gr.18cm, przy zastosowaniu podkładki). Jeżeli potrzebujesz uniwersalnego i jednocześnie ekonomicznego narzędzia, to ta gilotyna jest dla ciebie.

Zawartość zestawu:

• przecinarka HC113 Fast – 1szt.
  • zapasowe druty tnące DTHC113 – 2szt.
  • karton transportowy – 1szt.
  • instrukcja obsługi – 1szt

Dostępne wyposażenie eksploatacyjne:

Przeznaczeniem urządzeń Hot-Cut  jest wykonywanie cięcia styropianu, styroduru lub pianki w kilku dowolnych płaszczyznach.

– z długości

– z grubości

– kliny

– wycinanie felców

– wycinanie rowków

– kąty (styropian do 18cm, przy zastosowaniu podkładki)

Urządzenie uruchamiane jest za pomocą włącznika wyposażonego w diodę. Zapalona dioda informuje użytkownika o tym, że maszyna została uruchomiona. Całość zasilana jest z gniazda sieciowego, do którego urządzenie jest podłączane przewodem 120 cm.

Przecinarki wyposażone są w bezpiecznik termobimetaliczny. Niweluje on zagrożenie porażenia prądem osoby obsługującej maszynę, a także chroni urządzenia przed przegrzaniem.

Do każdej zakupionej maszyny do cięcia styropianu dostają Państwo w komplecie dodatkowo 2 druty tnące.

Wszystkie nasze maszyny pracują na drutach Chromonikielina bezżelazowa, nichrom: Ni 80%, Cr 20% o plusach takiego rozwiązania więcej przeczytasz tutaj

Każda maszyna wysyłana jest w specjalnie wyprodukowane kartonowe opakowanie, idealnie dopasowane do jej wymiarów.

Wszystkie nasze gilotyny do styropianu posiadają certyfikat zgodności CE. Przecinarki Hot-Cut spełniają normy związane z bezpieczeństwem użytkowania, ochroną zdrowia i ochroną środowiska.

Zamówienia przez złożone przez stronę lub telefonicznie do godziny 12:00 wysyłamy w tym samym dniu.

Masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami. Zapraszamy.